martes, 23 de septiembre de 2008

galletas con "pegadas dixitais"

Por petición popular poñemos logo a receita das galletas.

Proxecto semanal: galleta

Ingredientes:
  • 1 laranxa lavada
  • 2 cuncas de fariña
  • 1/2 culleriña de levadura
  • 1/4 culleriña de sal
  • 1 cunca de manteriga a temperatura ambente
  • 1/2 cunca de azucre
  • 3/4 culleriña de extracto de vainilla (nós non o atopamos, así que usamos azúcre vainillado)
  • 1/4 de culleriña de extracto de améndoa (usamos améndoa raiada, máis cantidade)
  • marmelada de amorodo, de mora, de pexego,... chocolate, virutiñas de cores, pasas,... o que queirades para decorar.
Ralla a laranxa (a parte branca da pel non, que amarga) e reserva unha cullerada (nós usamos toda ralladura).
Mestura os ingredientes secos: nun cacharro mediano: lavadura, sal e fariña. Mestúrao ben ata obter unha mestura homoxénea.
Mestura a masa: Bota a manteiga nun cacharro grande e bátea ata que estea branda e esponxosa. Engade o azúcre e segue batendo ata que teña unha cor palida. Engade a pel de laranxa, a vainilla e a améndoa e báteo. Vai engadindo a fariña pouco a pouco e batendo.
Distribúe a masa: en dúas reixas ou bandexas para o forno cubertas con papel de forno (nós usamos unha lámina de silicona, reutilizable e non se pega nada! Un inventazo!) separadas uns 5 cm unhas das outras. Mete o polgar deixando a túa pegada e enche co que queiras.
Cando teñas as bandexas preparadas méteas no forno 18 minutos a 180º C (co forno prequentado, claro).

E a comer!

4 comentarios:

  1. Las galletas tienen una pinta tremenda! y además la receta es bien sencilla...aunque tengo un par de dudas: ¿la levadura es tipo Royal, de esas de sobre? y cuncas imagino que será cuencos, no? pero ¿qué tipo de cuenco usas, de cuánta capacidad?

    ResponderEliminar
  2. Lía, si la harina es normal, de la de repostería del super la levadura también de la de super, royal o similar, sí. Yo sigo esa regla, que no sé si es muy ortodoxa: harina para pan; levadura fresca para pan, harina normal, levadura de sobre. Nosotros utilizamos harina normal en est receta.
    Y cuncas son tazas, así que una taza como tú veas, tamaño taza ;-)

    ResponderEliminar

Conta, conta...

Por se queres compartir